Строежът на държавни бензиностанции може да взриви пазара на имоти. Това

...
Строежът на държавни бензиностанции може да взриви пазара на имоти. Това
Коментари Харесай

Строежът на държавни бензиностанции може да взриви имотния пазар

Строежът на държавни бензиностанции може да взриви пазара на парцели. Това предвижда в студиото на bTV изпълнителният директор на Петролната и газовата асоциация Андрей Делчев. 

" Има два съществени съставния елемент при определянето на цената на една бензиностанция – цената на земята и цената на оборудванията. На втория параметър цената варира сред 500 хиляди и 1 млн. лева, съгласно качеството и броя. В градовете, в които беше декларирано желание, в урбанизираните територии земята е скъпа, а трябват сред декар и два за един обект. По основните пътища и автомагистрали се купуват към 6 дка, там цената е доста висока. Когато се яви търговец, който купува за бензиностанция, цените скачат. В момента, в който страната се яви с желанието да купува – тя ще взриви пазара за недвижими парцели ", сподели Делчев. 

По думите му сега има огромна палитра от цени на пазара, тъй че няма проблем държавните обекти да оферират горива на по-ниски цени.

" Анонсираното от държавното управление опонира на досегашните решения на регулатора в този отрасъл – Комисията за контролиране на конкуренцията. Те споделиха, че няма картел, злоупотреби или монопол. А страната споделя: " Искаме да влезем, с цел да балансираме бизнеса ". Чудесно, желанията им могат да бъдат приветствани ", добави Делчев.

Той беше безапелационен, че построяването на данъчни хранилища и бензиностанции е скъпо начинание.  " За една година 100 бензиностанции звучи много оптимистично. Има вериги, които влагат във високо качество на продукта, в огромни обекти и доста колонки. Те харчат повече пари, респективно се целят в по-високата ниша. Други търсят по-икономично обслужване на клиентите и могат да си разрешат да работят на по-ниски цени. Нормално е да има ценова ножица ", изясни изпълнителният директор на Петролната и газовата асоциация.

Делчев изясни още, че няма закрепени цени на пазара и в случай че на някои представители им се каже да си понижат цената на горивото, за тях би означавало да свият обслужването си. И даде образец с нискотарифните и първокласните самолетни компании, обяснявайке че и за двата вида услуга има клиенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР